Talviaktiviteetit

Loma-Kolin ja Kolin luonto tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja liikkua. 

Tarjolla myös mahdollisuus osallistua järjestetyille retkille

 Murtomaahiihto

Kolilla on yli 50 km latuja. Kopravaarasta Kolin kurssi- ja leirikeskukselta alkava valaistu latu vie 22 kilometrin päähän Loma-Kolille ollen näin Suomen pisin valaistu latu. Lisäksi käytettävissä on joukko muita, lyhyempiä reittejä.

Kansallispuiston vaaraladut, 3 ja 7 km tekevät lenkit Ukko-Kolin tuntumassa upeissa vaaramaisemissa. Kolmen kilometrin latu on helpohko, mutta seitsemän kilometrin latu vaatii enemmän harjaannusta. Kevättalvella latuverkoston kilometrit
lisääntyvät, kun Kolin kahden laturetken reitit avataan. 

Katso valaistun ladun latuprofiili tästä
Katso latukartta tästä

Ensilumen latu

Ensilumenlatu on noin kahdeksan kilometrin pituinen latuosuus Kolin valaistulla ladulla Kopravaarasta Ursan kodalle. Ensilumen latu sijaitsee harjanteella, joten sinne sadaan pysyvä lumi paljon aikaisemmin kuin alavampaan maastoon ja siten 
latujen pohjustus voi alkaa heti kun maassa on muutaman sentti lunta. Toki kunnossapito alkaa jo kesällä - latupohjaan on ajettu purua ja heinikko niitetty erityisen huolellisesti, että latu olisi hyvässä kunnossa mahdollisimman varhain.

Taukopaikkoja Ensilumen ladun varrelle mahtuu ihan mukavasti: noin 3,5 km
Kopravaarasta on Napakallion laavu, jossa voi paistella makkaraa ja nauttia eväistä. Varsinaisesta kääntöpaikasta vähän matkaa eteenpäin on Ursan kota, jossa eväitään voi mutustella tuulelta suojassa. Ja jos eväät jäivät kotiin, Kopravaaran päässä Future Freetimen kahvila palvelee hiihtokaudella viikonloppuisin ja hiihtolomien aikaan arkisinkin. Futurella on mahdollisuus myös käydä lenkkisaunassa, uida avannossa tai hankkia suksiin lisävoitelua. Ensilumen latu sijaitsee Kolin latuverkoston eteläpäässä. Ladun eteläisin pää on latukartan lounaisnurkassa Kopravaarassa.

Lumikenkäily

Kolilla lumikenkäily on parhaimmillaan! Lumikenkien avulla voit liikkua syvässäkin lumessa ja
löytää talvisen luonnon aivan uudesta näkökulmasta. Voit tutustua lumikenkäilyyn omatoimisesti tai opastetuilla retkillä Kolin maastoissa. Voit kulkea maastoon erikseen merkittyjä lumikenkäreittejä tai kesäaikaisten polkujen pohjia pitkin. Lumikenkiä voit vuokrata Loma-Kolin Palveluilta ja Koli Shop Retkituvalta. Lumikenkäretket ovat yksi Kolin talven suosituimmista ohjelmanumeroista.Lumikenkäretkiä Kolilla tarjoavat Koli Activ ja Loma-Kolin Palvelut.

Tutustu paketteihin ja tule kokeilemaan lumikenkäilyn riemua!

Pilkkiminen

Pielisen noin 90 000 hehtaariin mahtuu monenlaista kalamiehen ja –naisen saalista. 
Pielisen vesissä ui saaliskaloista mm. lohi, ahven, kuha, hauki, lahna ja muikku. Kalastajan ei sovi unohtaa myöskään alueen lampia. Pilkkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eikä siihen tarvita kalastuksenhoitomaksua eikä kalastuslupaa.

Tutustu pilkkiretkiin.

Retkiluistelu

Laskettelu

Moottorikelkkailu

Koli ja Pohjois-Karjala tarjoavat upeat vaaramaisemat, reilusti lunta ja maistuvat palvelut kelkkailun ystäville. Koli on yhteydessä Pohjois-Karjalan maakunnalliseen kelkkauraverkostoon joten pääset Kolilta 1800 km kattavaan uraverkkoon. Voit siis ajan ja kunnon salliessa kiertää vaikka koko maakunnan. Tai voit tehdä myös parin tunnin retkiä joko oppaan kanssa tai ilman.

Lisätietoja Pohjois-Karjalan moottorikelkkaurista: 
Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys.

Opastettuihin retkiin voit tutustua tästä
Valitse sinulle sopiva paketti ja ota yhteyttä!

Kelkkavuokraus:

1-2 h / 75 €
Seuraavat tunnit 30 €/h
päivä (8 h) 175 €
Vuorokausi (24 h) 205 €

Polttoaineet veloitetaan kulutuksen mukaan
Omavastuu vuokratuissa kelkkavahingoissa on max. 850 € 

Koiravaljakko

Koiravaljakkoajelut - non stop
Keskiviikkoisin klo 11.00-13.00 - tutustuminen rekikoiriin ja 
n. 1 km ajelu
Hinta: 20 € aikuiset ja 10 € lapset alle 12 v.
Koiravaljakkoretket – tilauksesta

 

kolihusky

Hoidot

Lisätietoja tulossa.

Talven välinevaraukset ja opastetut retket